Event UFC 214 je ostao vez dvije borbe s “undercarda”. Mlada zvijezda Sage Northcutt i Kanađanin John Makdessi su otkazali svoje nastupe na eventu koji će se održati za dva tjedna u Californiji. Razlog su ozljede, no nije objavljeno o kakvim ozljedama se točno radi.

Northcutt (8-2) se trebao boriti protiv Claudia Puellesa, no Puelles je otkazao zbog ozljede te je zatim kao zamjena doveden Makdessi. Ovo je trebao biti Sageov “povratnički” meč u laku kategoriju, nakon što je odradio nekoliko borbi u velter diviziji gdje je upisao jednu pobjedu i dva poraza.

32-godišnji Makdessi (14-6) je poražen u tri od posljednje četiri borbe. Posljednji put je imao povezane pobjede još 2012-13 kada je pobijedio Sama Stouta, Darona Cruickshanka i Reneea Fortea.

UFC 214 će se održati 28. srpnja (jula) u gradu Anaheimu. Event predvode Daniel Cormier i Jon Jones u okršaju za titulu prvaka poluteške kategorije. Prije njih će u Octagon ući Tyron Woodley i Damian Maia u borbi za velter titulu te Cris “Cyborg” protiv Tonye Evinger za pojas prvakinje u perolakoj kategoriji.

Vice Stanišić