Saša Milinković je uspeo da upiše drugu pobedu u svom drugom ovogodišnjem MMA nastupu. Milinković je u Düsseldorfu slavio protiv Murata Malsagova, a pobedu je upisao prekidom u prvoj rundi.

Inače, Milinković je u borbu protiv osam godina starijeg Rusa krenuo možda i previše opušteno i u prvim sekundama se nalazio u problemima.

Malsagov je od prvog trenutka krenuo žestoko i agresivno, čime je iznenadio borca iz Osijeka te Milinković čak i završava na podu. Na kraju se videlo kako ga tamo nije poslao udarac nego izbegavanje istog, ali svakako to nije lepo izgledalo. Uskoro su ponovno na nogama, a Rus i dalje pogađa sve do trenutka kada je Milinković osetio distancu svog direkta i tu lagano počinje kontrolisati borbu.

Naime, u jednom trenutku Malsagov kreće na rušenje i to mu uspeva, međutim Saša jako dobro zatvara gard, da bi se nakon nekog vremena uspo okrenuti te je u deliću sekunde on taj koji kontroliša situaciju iz gornje pozicije. Pokušavao je preuzeti bočnu kontrolu, ali nije uspevao doći do nje u potpunosti. Nakon što je uspeo doći do “underhooka”, Milinković otvara još bolju poziciju, a Malsagov pokušava pobeći kretanjem u nazad. To ga je samo dovelo do toga da se još više otvorio, što rezultira serijom udaraca levom rukom Saše Milinkovića i već je velika šteta videla na licu borca iz Dresdena. Uskoro se više nije niti branio te sudija prekida borbu u poslednjim minutama prve runde, čime je Malsagov došao do prvog poraza u svojoj karijeri.

Saša Milinković je ovom pobedom svoju karijeru doveo na šest pobeda i jedan poraz. Ono što je još važnije, Saša polako hvata zamah te možemo uskoro očekivati njegov idući nastup. Ovom pobedom svakako je dodatno izgradio ime na nemačkoj MMA sceni te ne treba čuditi ukoliko i svoj idući MMA nastup odradio u toj državi.

Jedna od borbi Saše Minkovića: