Chael Sonnen protiv Fedora Emelianenka još jednom je pokazao koliko ima dobro rvanje.

Ali, majstor samba nadjačao je „Američkog Gangstera“ i završio ga ground and poundom pred kraj prve runde i izborio meč za naslov Bellatorovog prvaka s Ryanom Baderom.
Pojavili su se neki komentari da je 41-godišnji Amerikanac pustio Fedoru meč, ali Sonnen je već u više borbi izgubio na isti način. Fedor je rušio Sonnena krošeom već u prvim sekundama borbe i to je bila najava onoga što dolazi.

– Rekao bih da je eksplozivan. Kod njegovih udaraca nema puno pripremanja, samo dolete i to jako. Čak i u parteru, bio sam u dobrim pozicijama, ali on bi samo eksplodirao. I to nije baš bilo bazirano na tehnici. Bilo je impresivno. On je impresivan sportista.

– Mislim da me niko nikad nije tako udarao iz grund and pounda. Mislio sam da se tu otvara prilika, u biti. Pokrivao sam se i činilo mi se da usporava. Sudija me upozorio da ako se ne pomaknem da će prekinuti borbu. Ali, meni se činilo da blokiram udarce rukama, mislio sam da imam rope-a-dope moment. Mislio sam da ga navlačim. Ispostavilo se da je to bila loša strategija – rekao je Sonnen na press konferenciji nakon Bellatora 208.
Sonnen karijeru planira nastaviti u poluteškoj kategoriji.