Danas se odrzava UFC214 po mnogi najbolja UFC cak sto vise MMA priredba ove godine do sada gde ce glavna borba veceri da bude revans izmedu Daniel Cormiera i Jon Jonesa za titulu u poluteskoj kategoriji UFC-a. Sunaslovna borba ce a bude za pojas u welter kategoriji UFC-a izmedju trenutnog sampiona te kategorije Tyrone Woodleya i prvog izazivaca Demian Maiae.

Mnogima nije poznato da se Maia vec borio jedanput za titulu u UFC-u i to sa legendarnim Andersonom Silvom, njih dvoje su se suocili na UFC 112 aprila meseca 2010. godine, Maia nije uspeo da dodje do “UFC-ovog zlata” i porazen je odlukom sudija nakon pet rundi. Sada je dobio priliku da se opet bori za titulu sa sedam uzastopnih pobeda iza sebe i velika MMA javnost je smatrala da on treba da dobije priliku da se bori za titulu sledeci i tako je i bilo. Poslednji put se suocio sa opasnim Jorgeom Masvidalom kojeg je uspeo da pobedio podeljenom odlukom sudija nakon tri runde.
Woodley je osvojio pojas welte rkategorije UFC-a na UFC201 tako sto je nokautirao Robbie Lawlera i pomalo iznenadio veliki broj MMA fanova sirom sveta. Iza sebe ima dve odbrane pojasa i oba dva puta je uspeo da ga odbrani od Stephen Thompsona, jedna borba je zavrsena nereseno da bi odmah nakon toga odradili revans kada je Woodley uspeo da pobedi odlukom sudija nakon pet rundi.

Poslusajte nas podcast u vezi ove priredbi gde smo dali prognoze uoci UFC214. Nas zanima u ciju pobedu vi verujete, ko i kako pobeduje?
Podcast #59 sa Lukom Jelcicem i Zlatkom Ostrogoncem: