UFC 218: Eddie Alarez je obećao da će borba sa Justin Gaethje-om biti “jeb**o luda”.

Sljedećeg vikenda na UFC 218 u Detroitu, bivši UFC šampion lake kategorije Eddie Alvarez će se boriti sa bivšim WSOF kraljem lake kategorije Justinom Gaethjeom. Ova borba se isčekuje sa nestrpljenjem jer ima potencijala da bude najbolja borba ove godine, iako su standardi poprilično visoki.

Dok fanovi željno isčekuju ovaj meč između dva najinteresantnija borca, Alvarez je rekao Ariel Helwaniu za “The MMA Hour”  da vjeruje da su on i Gaethje prava borba večeri.

 

“Za mene je ovo glavna borba večeri. Mislim da imam prednost u odnosu na Justina, jer sam pobijedio svakog šampiona iz skoro svake organizacije. Od Shinya Aokia, do Strikeforce-ovog prvaka Gilbert Melendeza, pa sve do Pettisa koji je bio UFC šampion, a onda i u Bellatoru, lista se nastavlja i nastavlja,” objasnio je.


 

“Ovaj momak Justin Gaethje…on je držao pojas jedne od velikih organizacija kao što je World Series of Fighting. Za mene, to je još jedan šampion kojeg ću pobijediti. Napravio sam karijeru pobjeđivajući šampione. Trenutno se ne mogu boriti za UFC pojas. Realan sam i neću još uvijek dobiti napad na pojas, tako da je ovo trenutno najbolja stvar za mene.”

Alvarez (28-5, 1 NC) je svoju zadnju borbu odradio protiv Dustin Poiriera na UFC 211. Bila je to borba u kojoj je viđeno dosta drame. Alvarez je skoro bio nokautiran, a onda je upotrebio ilegalna koljena u glavu Poiriera koji je bio na podu, te je meč proglašen kao no-contest.

 

Gaethje (18-0) je završio skoro sve svoje protivnike, a njegova spektakularna predstava u oktagonu, kada je nokautirao Michael johnsona je jedna od najboljih borbi u 2017. godini. U više navrata, Johnson je uzdrmao Gaethjea, ali u svom tipičnom stilu, Justin Gaethje, uspio je da prebrodi krizu i da postane prvi čovjek koji je završio Johnsona udarcima.

33-godišnjak Eddie Alvarez očekuje agresivnog Gaethjea, očekuje da će Justin bacati puno udaraca, ali pored toga ništa više nije htio predviđati osim da će ovo biti izvanredna borba.

“Ne očekujem drugačijeg borca. Ako nešto radi, onda se to ne mjenja. Njegov tim zna da ga je njegov stil doveo ovdje gdje jeste. Biću iskren, ne znam, nemam kristalnu kuglu. Ne znam šta će se desiti. Ne znam i neću lagati fanovima. Reći ću samo da će ovo biti luda borba jer nisam potrošio dosta vremena razmišljajući o ishodu, i što me manje bude bolilo briga, bolje i bolje ću nastupati” rekao je Alvarez.

“Mogu poručiti fanovima da pripreme kokice i kolu jer će ova borba biti nešto specijalno za gledati.”

Glavna borba večeri na UFC 218 će biti ona između Max Hollowaya i Jose Alda. Alvarez i Gaethje su neposredno prije njih, a prije toga ćemo imati priliku gledati borbu između Tecia Torres i Michelle Waterson.