Originalni džemper Fedor Emelianenka je izdao dobrotvornu aukciju

Džemper ruskog borca MMA Fedora Emelianenka naći će se na dobrotvornoj aukciju. Objavljivanje prodaje džempera objavljeno na Ebayu.

Trenutna cena je nešto više od 2 hiljade evra, a aukcija će se nastaviti još osam dana. Treba napomenuti da će 50 odsto iznosa biti prebačeno na dobrotvornu fondaciju Make-A-Wish, koja se bavi ispunjavanjem želja ozbiljno obolele dece širom sveta.

Bežev džemper Emelianenko u višeboja traci postao je veoma popularan među navijačima MMA. Emelianenko se prvi put pojavio u javnosti 2009. godine i od tada je često nosio razne događaje.

Fanovi šaljivo povezuju uspešne nastupe Rusa (37 pobeda u 43 bitke) sa ovim džemperom, dajući mu ime “Veliki džemper apsolutne pobede”. Pre debitantskog duelista Emelianenka u organizaciji Bellator protiv američkog Matta Mitriona (juni 2017. godine, poraz Emelianenka kockanjem u prvom krugu) snimljen je parodijski video u kojem su poznati borci govorili o “uticaju” džempera na MMA.

Sledeći meč 42-godišnjeg Emelianenka održaće se 13. oktobra u Njujorku, u sklopu polufinalnog prvenstva Bellator grand prix. Rival Rusa će biti američki borac Chale Sonnen.