Vitor Belfort je izjavio da će završiti karijuru nakon što se bude borio sa Nate Marquardtom na UFC212 u Brazilu 4.juna ali izgleda da su se planovi promenili. Vitor nije iz oktagona izašao kao pobednik od 2015 godine i poslednju put se borio sa Kelvin Gastelumom kada je poražen tehničkim nokautom u prvoj rundi ali je borba prepisana u “no contest” jer je Gastelum pao na doping testu.

Poslednju pobedu je obeležio na UFC Fight Night: Belfort vs. Henderson 3 kada se suočio sa Dan Hedersonom i tada je pobedio nokautom u prvoj rundi.
Vitor je sada izjavio da namerava da nastavi da se bori nakon što odradi zadnju borbu na ugovoru sa UFC-om 4. juna ali napusti će UFC, biće zanimljivo videti gde ćemo ga gledati u budućnosti.

Izjava Belforta za “Veja Rio”:

“(I will) leave the UFC, but I’ll continue competing. Fight is my passion. Too bad that MMA hasn’t become a serious sport yet. Maybe I’ll help change this scenario.

Today, a fighter is more artist than athlete. The UFC is a show, not a sport. It’s sad to see new fighters wanting to drive the card of the moment or be in the spotlight like Conor McGregor. Their reference is to have, not to be.”