Pre nekoliko dana su se pojavile vesti da će se Floyd Mayweather, koji je u boks meču savladao MMA borca Conora McGregora, sada i sam okušati u borbama po pravilima MMA.

Navodno je 41-godišnji bokser, prema najavama, trebao da se bori protiv Japanca Tenshina Nasukawe u događaju pod organizacijom Rizin.

Međutim, od borbe neće biti ništa – jasno je nakon što se Mayweather na društvenim mrežama oglasio o “netačnim informacijama”.

– Sada kada sam ponovo na tlu SAD-a nakon dugog i razočaravajućeg boravka u Tokiju i imam vremena da vam se boratim. Da se obratim svojim navijačima i medijima o manifestaciji koja je nedavno najavljena za 31. decembar. Prvo i osnovno, ja, Floyd Mayweather, nikada nisam pristao na zvaničnu borbu sa Tenshinom Nasukawom. Šta više, uz dužno poštovanje, nikada nisam čuo za njega pre svog putovanja u Japan…

– Želim se iskreno izviniti svojim obožavateljima zbog pogrešnih informacija koje su se mogla čuti na press konferenciji i uveravam vas da sam bio zatečen dogovorima koji su pravljeni bez mog pristanka ili odobrenja. Zbog nekoliko obožavatelja koji su na press konferenciju stigli iz celog svijeta nisam želio napraviti veliki ispad tako što bih se usprotivio onome što je tada rečeno i zbog toga mi je jako žao. Ja sam bokser u penziji koji zarađuj ogromne sume novca, globalno, za pojavljivanja, govore i ponekad male predstave i egzibicije – poručio je Floyd Mayweather.