Nastavlja se dilema šta će se dalje dešavati sa pojasom u srednjoj kategoriji i šta novi prvak Georges St-Pierre želi da uradi sa novoosvjenom titulom. Borci poput Dan Hardya, Luke Rockholda i Michael Bispinga ne misle da će St-Pierre braniti titulu do 84 kile, iako ga ugovor obavezuje da mora braniti titulu protiv interim šampiona Robert Whittakera.


 

Chris Weidman je još jedan borac koji se priključuje toj listi boraca. U svom intervjuu za ESPN.ccom, bivši prvak srednje kategorije nije siguran ko će biti prvak ove kategorije.

“Imate GSP-a koji bi se mogao boriti sa Whittakerom, ali niko baš ne vjeruje da će se ta broba desiti, iako Dana White tvrdi da će doći do te borbe,” Weidman je rekao. “Jednostavno nisam siguran ko će biti šampion sljedeće godine u UFC-u.”

“Od koga ću moći uzeti pojas? Garantujem vam da to neće bit GSP.”

Jedna opcija koja bi mogla biti logična za GSP-a je da se spusti u welterweight kategoriju i da se bori sa trenutnim šampionom Tyron Woodleyem. Weidman je također rekao za ESPN da će neko vrijeme morati odmoriti od borbi zbog ozljede palca koju je zadobio u borbi sa Kelvinom Gastelumom u julu.