Boks/ K-1

Deontay Wilder: “Borba sa Joshuom je sve bliže”

Nakon što je pobijedio dugogodišnjeg vladara teške kategorije, Vladimira Klitchka, Anthony Joshua je postao meta mnogih boksera koji žele da mu nanesu prvi poraz u karijeri. U posljednjoj borbi, Joshua se suočio sa CarlosomTakamom kojeg je pobijedio tehničkim nokautom u desetoj rundi. Iako je cijelu borbu bio očito dominantniji borac, sam prekid je bio poprilično kontroverzan jer se činilo da je Takam spreman da nastavi borbu.

Read More

Australska borkinja Jessica Lindsay (18) preminula nakon skidanja kilograma

Njena prijateljica, koja je napravila njenu GoFundMe stranicu, je rekla da je 18-godišnja Jessica Lindsay kolabirala dok je trčala dan prije takmičenja kako bi skinula kilograme.

Iako je odmah prevezena u bolnicu umrla je četiri dana nakon.

Lindsay je pokušala da izbaci vodu iz svog tijela kako bi skinula na 64 kg.

Komisija koja se brine o zdravlju i dobrostanju boraca konstantno radi na tome da se ovakvi slučajevi ne ponove. Skidanje kilograma je već dugo vremena problem za organizacije u borilačkim vještinama, jer takmičari pokušavaju doći do prednosti nad svojim protivnicima.

Read More

Kupite karte za MEGDAN2!

Sada su karte za drugu priredbu MEGDAN izašle u prodaju, na ovoj priredbi ćemo imati prilike gledati odlične K-1 i MMA borbe, a glavna borba večeri će da bude između Vase Bakočevića i Bugarskog borca Jivka Stoimenova. Jedna MMA borba koja je jako zanimljiva za regionalnu MMA scenu je borba između Stefana Negucića i Vladimira Prodanovića. Imaćemo ptilke gledati jednog od najboljih mladih kikboksera Aleksandra Konovalova koji nam uvek pruži jako zanimljive borbe i vrlo često imamo prilike da vidimo brutalne nokaute u njegovim borbama. 

Read More

Goran Reljić zakazao još jednu borbu u boksu bez rukavica!

Goran Reljić je nedavno postao šampion poluteške kategorije u organizaciji “BKB”. Ovde se rade boks borbe bez rukavica već borci samo imaju bandaže, sada je Reljić zakazao još jednu borbu koja će se održati u 4. novembra u Convertyu. Inače BKB postaje sve popularniji u Velikoj Britaniji u polako počinje da puni sve veće veće hale.

Read More
Loading