Oba borca su imali mnogo da dokažu, ali još više da pokažu. Nico je bio van konkurencije skoro 3 godine, dok je Veli pri kraju svog UFC ugovora i potrebna mu je bila pobeda da bi osigurao sebi nov set borbi pod okriljem UFC-ovog oktagona.
Nico je ušao u ovu borbu kao blagi favorit, kako kladionica tako i svoje domaće publike u Ericcson Globe Areni u Štokholmu u Švedskoj. Pritisak emocionalno investiranih fanova u areni je ležao olovno na plećima oba borca koji su bili uveliko svesni značaja ove borbe po njihovu dalju karijeru u UFC-u.

Bojan je najavio svoj ulazak u kavez uz svoju omiljenu pesmu „Viva la Vida“ od Coldplaya i zaključkom iste „Srpski Čelik“ je opipao kanvas ispod svojih stopala i dočekao miljenika švedske publike – Musokea. Oboje su ogromni velteraši i ujedno su oboje svesni toga, prvi minut je počeo opipavanjem distance od strane oba borca, ali je Musoke uspeo da efikasno prevede borbu u parter u svoju korist. Veli se ne zadovoljava pozicijom i uporno koristi kavez da bi ustao i greplersko iskustvo oba borca postaje očigledna. Veli kažnjava prostor koji mu Musoke daje i uspeva da ustane uz par udaraca u procesu. Akcija se nastavlja na udaračkoj distanci i oba borca traže svoj ritam. Veličković se čini sigurnijim na nogama od Musokea te uspeva da plasira par veoma čistih i jakih direkta. Musoke hvata kick Velija i pokušava da prevede borbu u parter, ali „Srpski Čelik“ to ne dozvoljava. Borci se nanovo rastavljaju i oktagon kontrola se nastavlja u koristi Velika koji diktira smer. Musoke uspeva da plasira direkt na šta Bojan odgovara sa pokušajem rušenja.

Zvono označava kraj prve, veoma bliske runde. Musokev korner traži od njega da baci više šuteva, i sa tim oba borca ustaju i nastavljaju drugu rundu. Dan Hardy, UFC-ov kolor komentaror primećuje da je Veličković agresivniji borac u kavezu. Oboje se osećaju komfornije pod reflektorima i razmenjuju žestoke razmene. Bojan pokušava neobičan šut koji je uspeo da zbuni Musokea, ali malo šta više. Bojan je aktivniji i druga runda mu teče u korist i Musoke je provodi na petama. Veli koristi finte i eskivaže te uspeva da nametne svoj tempo ko Nico teško prati. Šutevi od strane oba borca što Veli prekida sa odličnim rušenjem u nameri da uveliko ubedi sudije da prepišu borbu u njegovu korist. Švedski borac to uviđa i uspeva da uradi isto, ali se nastavlja na centru nakon blagog prekida u akciji i runda se završava Velijem koji nameće pritisak. Iz ugla Veličkovića se čuje Slobodan „Limp“ Maksimović koji mu glasno poručuje da da sve od sebe.
Treća runda počinje i naizgled je Musoke umoran i ako ni najmanje nije ustručan u razmenama. Veli napada i plasira više udaraca. Velijev kontra gard zadaje mnogo problema Musokeu i puno 1-2 direkta završavaju na meti. Musoke pokušava lenje rušenje u blagoj naznaci panike, ali to ga skoro košta glave jer Velijev grepling pedigre prevladava i šveđanin skoro završava u giljotini. Oba borca se nalaze ponovo na nogama uz kavez i oba borca svesno uleću u vatru. Veli je znatno svežiji i lakši na nogama a Musoke ne uspeva da isprati ritam Velija i sada Bojan pokušava da preba ruši Nica, ali je pokušaj izblokiran i oba borca nastavljaju da razmenjuju udarce sa Velijem u prednosti. Veli je u startu bio sklon lošim namerama i iz kontre baca desni kroše zbog kojeg je Nico zaigrao na staklenim nogama i Veli hladnokrvno ulazi da mu skrati muke te sudija milosrdno prekida akciju i spašava Musokea. Kraj treće runde označava i kraj Nico Musokea te se srpska trobojka viori u nemoj Ericcson Globe Areni uoči proglašavanja pobede tehničkim nokautom za Bojana „Serbian Steel“ Veličkovića.

Dan Hardy koristi priliku da popriča sa Bojanom nakon njegove spektakularne pobede i Švedska publika je morala da prihvati izvanrednost naše borilačke nade, te nakon muka, Velija je dočekao gromoglasni aplauz nakon što je, kao i Hadžović, brutalno završio svoju borbu i to ujedno završio domaćeg borca i miljenika.