Cris Cyborg: “Voljela bih da dobijem priliku kao McGregor da odradim jednu boksersku borbu, da, želila bih to da uradim”.

 

Borba između Mayweathera i Conor McGregora je otvorila vrata za potencijalne prelaske MMA boraca u boks.

 

Samo nekoliko mjeseci od McGregorovog poraza tehničkim nokatuom od Mayweathera UFC predsjednik Dana White je najavio svoje planove da počne promovista boks, te će se sastati sa čelnicima velikih bokserskih organizacija kako bi pokrenuo tu priču.

Jedna od prvih borkinja koja je tražila od Whitea da nastupi u boksu je Cristiane Justino, široj publici poznata kao Cris Cyborg.

 

Cyborg se borila u više disciplina tokom godina njene karijere. Osvajala je titule u MMA, hrvanju Brazilskoj Jiu Jitsi, ali UFC šampionka featherweight kategorije nikad nije ušla u bokserski ring kako bi odradila profesionalnu borbu.


 

Nakon što je gledala McGregorov nastup u boksu, Cyborg zajedno sa ostalim borcima/kinjama bi željela da dobio šansu da se bori u ringu.

 

“Bilo bi jako lijepo da završim svoju karijeru i da odradim jednu boksersku borbu, ali ne znam da li će se to desiti,” rekla je Cyborg za vrijeme press konferencije prije njene prve odbrane titule protiv Holly Holm na UFC 219.

 

“Dana to zna. Rekla sam da imam priliku kao McGregor da odradim jednu boksersku borbu, da bih rado pristala. Volim svoj posao, Volim da se borim i volim da se takimičim.

 

“Ne želim da završim svoju karijeru i da razmišljam o stvarima koje nisam napravila. Želim to da napravim. Moram trenirati jako i raditi ono što moram kada dobijem priliku.”

 

Iako je njena sljedeća borba u oktagonu, Cyborg će dobiti šansu da se bori sa višestrukom bokserskom prvakinjom Holly Holm na UFC 219. Ova dugo isčekivana borba će se održati 30. decembra u Las Vegasu.