Bivši UFC šampion u lakoj kategoriji Frankie Edgar je nažalost ostao bez svog trećeg napada na featheweight titulu, nakon što je slomio jagodičnu kost samo tri sedmice prije borbe sa Max Hollowayem koja se trebala održati na UFC 218.

Tokom konferencije za medije u Las Vegasu u utorak, UFC predsjednik Dana White nije krio svoju iznenađenost povredom Edgara te se zapitao kako se uopšte takva povreda mogla desiti samo tri sedmice prije borbe.

“Moje pitanje za Frankiea, a još nisam pričao sa Frankiem, Frankie je trenutno u Rusiji ja mislim, kako slomiš jagodičnu kost na treningu? Osim ako to nije bilo neko ludo koljeno u oko ili nešto tako,” rekao je White

“Ko te udara tako jako tokom priprema za borbu da ti slomi jagodičnu kost? To je nenormalno. Da li iko zna odgovor na to pitanje?”


 

U drugu ruku, White je jako zadovoljan što je Jose Aldo zamijenio Edgara, i čak je pohvalio dugogodišnjeg šampiona featherweight kategorije zbog kojeg se prodaja karata značajno povečala.

“Znate šta je smiješno? Ovaj event u Detroitu je na putu da bude rasprodan,” rekao je White. “Ovaj event će biti rasprodan. Znate kada ćete prodati sve karte jer znate koliko vam ih je ostalo, kada smo stavili Jose Alda kao zamijenu prodaja se znatno povećala.”

“Saznaćemo koliko je Jose Aldo zaista gladan i koliko želi taj pojas nazad. Dobio je priliku zato što je Frankie morao otkazati borbu. Život je takav, nekad jednostavno morate iskoristiti priliku. Jako mi se sviđa što je Aldo htio ovu borbu. To je odlično. Jako sam uzbuđen za ovu borbu.”

UFC 218 će se održati ove subote, 2. decembra, u Detroitu, Michigan.