Jeremy Stephens vs Doo Hoo Choi će biti glavna borba večeri na UFC Fight Night: St. Louis

Prvi UFC card u 2018. godini će predvoditi “Lil” Heathen” i “The Korean Superbox” u borbi koja bi trebala da bude pravi spektakl.

Jeremy Stephens and Doo Ho Choi su bili najavljeni za UFC Fight Night: St. Louis card, ali do sada ova borba nije bila najavljena kao glavna borba večeri. Nedavno je UFC razmatrao ko bi mogao biti main event i onda su se odlučili za Stephens vs. Choi, te su napravli službenu objavu za vrijeme subotnjeg UFC on FOX 26 carda.

Stephens (26-14) je u svojoj zadnjoj borbi impresivno pobjedio Gilberta Melendeza na UFC 215, gdje je brutalnim low kickovima uništio bivšeg Strikeforce šampiona, te je odnio pobjedu jednoglasnom odlukom. Ova pobjeda ga je vratila na pobjedničke staze nakon dva uzastopna poraza od Frankie Edgara i Renata Moicana.


Choi (14-2) se nije borio od poraza u nevjerovatnoj borbi sa Cub Swansonom na UFC 206, gdje je pokazao volju i talenat koji posjeduje. U toj borbi je izgubio jednoglasnom odlukom sudija, a borba je proglašena kandidatom za borbu godine.  Choi se trebao boriti sa Andre Filiem na UFC 214, ali je morao da otkaže borbu zbog povrede.

UFC Fight Night: Stephens vs. Choi će se održati u nedjelju, 14. januara u Scottrade Centru u St. Louisu, Missouri. Glavna borba će se emitovati na FS1, a za razliku od ostalih evenata, main card će imati samo četiri borbe umjesto uobičajenih šest,

Evo borbi koje su najavljenje za ovaj event:

Uriah Hall vs. Vitor Belfort
Paige VanZant vs. Jessica-Rose Clark
Darren Elkins vs. Michael Johnson
James Krause vs. Alex White
Matt Frevola vs. Marco Polo Reyes
Thiago Alves vs. Zak Cummings
Kalindra Faria vs. Jessica Eye
Talita Bernardo vs. Irene Aldana
Danielle Taylor vs. JJ Aldrich
Kyung Ho Kang vs. Guido Cannetti