Kontaktirali smo Aleksandra Konovalova koji se trenutno nalazi u Beogradu na pripremema uoči “The World Games-Wrocław ” gde će da se takmiči za reprezentaciju Srbije u kikboksu. Mi smo njega pitali da nam tačno pojasni šta su “The World Games” i šta od njega možemo da očekujemo tamo, takođe smo ga pitali ša kim bi želelo da se bori na MEGDANu koji treba da se održi u Novom Sadu ove zime. 

Možeš malo da nam pojasniš šta je to “The world games?

The worl games” je kao olimpijada za neolimpiske sportove. Na ovim svetskim igrama koje će se održati u Poljskoj učestvovaće 31 vrsta sporta, koji će se boriti za ulazak na olimpijadi. Nadam se da će kik boks izboriti učešće.
Šta je tvoj cilj na “The World Games-u”?

U svakoj kategoriji izabrani su po 8 najboljih boraca. Kod mene ima dosta dobrih, zapravo to su samo nijanse svi su dobri. Moj je cilj je da osvojim najsjaniju medalju i zabeležim još jedan uspeh u svojoj karijeri. Cele godine sam se spremao i želja mi je da se popnem na najviše postolje.

Nastup na Megdanu, sa kim bi želelo da se boriš tamo?

Želeo bih naravno sa dobrim i iskusnim borcima. Kada bih birao izabrao bih Umara Paskaeva borca iz “Ahmat tima” sa kojim sam radio meč na ACB turniru, gde sam i zabeležio pobedu. On je sjajan borac i voleo bih da imamo jos jedan meč. Takođe bih imao želju da radim i sa Krolikom borcem iz Poljske sa kojim sam radio mec jos 2013 godine, koji je takođe jak i stamen borac. Ko god da dođe biće priređen spektakl,sportski pozdrav!