Michael Bisping je jedan od onih boraca koji ne kriju svoje mišljenje o korištenju nedozvoljenih supstanci u MMA.

Bisping je uskočio u zadnjem trenutku da se bori sa Kelvinom Gastelumom 25. novembra u Šangaju, nakon što je origanlni Gastelumov protivnik, Anderson Silva, zbog pada na doping test povučen sa fight carda. Ovo mu je drugi pad na “nedozvoljene supstance” u zadnje tri godine. U 2015. Silva je bio pozitivan na dva steroida na UFC 183.

Kako Bisping kaže, Silvin potencijalni legendarni status bi zbog padova na doping testovima mogao biti uništen.


 

“Ovo potpuno uništava njegovu ostavštinu,” Bisping je rekao u srijedu na UFC Shanghai konferenciji za medije. “Mnogo je ljudi koji imaju slabo pamćenje pa će se samo sjećati njegovih nastupa. Njegovi nastupi su bili izvanredni, ali ako ste pali dva puta na doping testu…Jedanput, možete se pokušati izvući pričom, međutim ako vam se to desi dva puta, sami ste sebi zakucali eksere u kovčeg. Lik je varalica i sramota za MMA. Jako je razočaravajuće. Bio sam veliki fan Andersona Silve. Jednostavno je razočaravajuće i to je veliki udarac za MMA kao sport.”

 

Michael Bisping je još rekao da mu se sviđa borba sa Gastelumom i da vjeruje da će ostvariti pobjedu u Kini. Nadamo se da niko više neće otpasti sa ovog carda, jer je UFC u zadnje vrijeme imao velike probleme sa otkazivanjem borbi u zadnji čas.