Roberto Soldić će se u subotu boriti sa Lewisom Longom u Walesu gde će u igri da bude pojas prvaka Cage Warriorsa. Soldić izgleda da je u odličnoj formi, sada se oglasio putem svog facebooka gde se svima ljudima sa Balkana zahvalio na podršci.

Da se zahvalim ljudima koji mi daju podrsku s balkana a mnogi su sve je spremno za subotu idem po pobjedu ja vidim dobru borbu i da pokazem cijelom svijetu da sam spreman na sve!

Soldić je veoma blizu UFC-u a tako i Lewis Long pogotovo nakon što mu je poslednja pobeda bila nad bivšim UFC i Bellator borcem Che Millsom. MMA skor Longa je 15-4 i on je velik svoj deo MMA karijere gradio u Cage Warriorsu koji važi za jednu od najbolji MMA organizacija u Evropi a možemo definitivno da kažemo da je Cage Warriors jako blizak najboljoj MMA organizaciji na svetu UFC-u. Lewis je veliki deo svojih pobeda pobedio na polugu i mnogje je uspeo da završi tehničkim nokautom.
U slučaju da Soldić pobedi ovu borbu možemo slobodno da kažemo da mu je UFC jako blizu i da mi verujemo da ćemo ga u slučaju pobede gledati u UFC-u uskoro. Pogledajte deo njegovoj treninga u sledećem video klipu.

Objava Soldića: