Tony Ferguson u subotu uveče dolazi u Octagona u T-Mobile Arenu bez zlata na ramenu. To nije nešto što je on lako prihvatio.

Tony Ferguson zvani El Cucuy bio je UFC privremeni šampion u lakoj kategoriji dok mu pojas nije oduzet nakon ozbiljne povrede kolena koje je zadobio pre zakazane borbe sa Khabibom Nurmagomedovim na UFC 223 u aprilu ove godine. Ferguson je rešio, samo pet meseci nakon operacije, da se bori protiv Anthony Pettisa na UFC 229 ovog vikenda.

– Prošlo je pet meseci od moje povrede – rekao je Ferguson u utorak medijima u UFC Performance Institute.

– Trebalo mi je dugo vremena da budem ovde. Uzeli su mi pojas, uzeli su gomilu nula iz plata. Kako misliš da se osećam? To je sve zabavno i igra, zar ne? – upitao je Ferguson.

Ferguson (23-3) postao je privremeni šampion pobedivši Kevina Leea u trećem kolu na UFC 216 u oktobru 2017. Osvojio je neverovatnih 10 zaredom, sedam po završetku. Ferguson, 34, smatra da nije samo ispravan privremeni šampion, već pravi neosporni šampion.

Umjesto toga, Khabib Nurmagomedov je osvojio neospornu titulu sa pobedom nad Al Iaquinta na UFC 223. Nurmagomedov će braniti taj pojas protiv bivšeg šampiona Conora McGregora u subotu uveče. Ferguson neće napustiti Las Vegas sa pojasom, čak i ako bude pobedio Pettisa.

– Ja sam je**** šampion – rekao je Ferguson.

– Vidi ovo zlato ovde. Nisam izgubio pojas. Uzeli su od mene. Jedna stvar koju nisu uzeli je moj osmeh. Tako da, posle moje operacije, odlučio sam da ne tražim ičiju pomoć koaj ne može da mi pomogne. Tako da, imam mali čip na ramenu. Još je tu. Je**** teži puno. Ali u čitavom procesu, stekao sam mnogo više nego što biste vi ikada zamislili – kazao je Ferguson.

Ferguson veruje da je on najbolji u lakoj kategoriji na svetu i smatra da se možete vratiti kako bi to i dokazao. On nije obožavalac glavnog događaja Nurmagomedova protiv McGregora i dolaska do njega. Ferguson je u utorak nazvao McGregora “teroristom koji baca lutku”, u vezi sa zloglasnim autobuskim napadom za koji je MekGregor uhapšen u aprilu. Nada se da ni jedan od njih dvojice neće pobediti u subotu uveče.

Ako pobedi Pettisa, Ferguson je najavio da je sledeći za UFC legendarnu titulu – bez obzira ko pobedi između Nurmagomedova i McGregor-a. Rekao je da je „uvek spreman“.