Nekadašnji šampion sveta u teškoj kategoriji, Tyson Fury, potpuno otvoreno je pričao o najtežem periodu u svom životu.

Fury je 2015. napravio senzaciju kada je pobedio Vladimira Klička i uzeo mu sve pojaseve. Bio je to prvi poraz Ukrajinca nakon 11 godina.

Samo nekoliko nedelja nakon što je došao na vrh Fury je pao u tešku depresiju. Počeo je da pije, drogira se, provodi noći sa prostitutkama. Ubrzo je ostao bez svih pojaseva. Bio je izgubljen, bez volje za životom.

– Pio sam, drogirao se i provodio noći uz prostitutke. Kad ispunite san koji ste imali od detinjstva… Nisam znao šta dalje. Bio sam izgubljen. Pio sam po 18 vlašica žestine, a onda bih nastavio viski i votku – rekao je Fury.

Dolazak na vrh bio je previše za Britanca.

Fury ne krije da je ubrzo počeo da konzumira narkotike, što je kombinovao sa alkoholom.

– Do tog momenta nisam probao drogu. Kokain sam uzimao redovno, kokain i alkohol. Sad kad pogledam na sve to… Da li bih promenio? Ne bih… Jer znam da se to moralo desiti. Budio sam se i milio kako ne želim da živim ovako, samo pravim probleme svojim najbližim ljudima – dodao je Fury.

Fenomnelani bokser je bio na korak da izvrši samoubistvo.

– U leto 2016. godine kupio sam novi „ferrari“. Vozio sam po autoputu i kazaljka je bila na 305 km/h. Išao sam pravu u betonski most. Nije me ništa zanimalo. Samo sam želeo da okončam sve. Već sam se pozdravio sa životom, a onda sam čuo glas: “Nemoj, misli na decu i porodicu, na sinove i ćerku, odrastaće bez oca”. Usporio sam i stao sa strane. Tresao sam se – iskren je Fury.

– Bio sam kod psihijatra i rekla mi je da je na samoj ivici. Dosta ljudi mi je reklo da moram da promenim život. Otišao sam kući u mračnu sobu i rekao Bogu da mi pomogne. Nikad pre toga nisam molio Boga za pomoć. Osetio sam kako mi suze padaju na grudi, znao sam da neću moći sam. Gotovo da sam prihvatio da ću biti alkoholičar do kraja života. Međutim, nakon deset minuta ogroman teret je pao, osećao sam se lakše. Prvi put u toj krizi sam osetio da će biti bolje – spričao je Fury.

Fury je na kraju uspeo da se izvuče, vratio se boksu.