Volkan Oezdemir će se suočiti sa Jimi Manuwom na UFC214 koji će se održati sledećeg vikenda u Anaheimu i gde će glavna borba večeri da bude između Daniel Cormiera i Jon Jones-a. 

Volkan je došao u UFC početkom ove godine gde je odmah dobio ozbiljan izazov kada se suočio sa Ovince Saint Preuxom na “UFC Fight Night: Bermudez vs. Korean Zombie“, njega ja pobedio podeljenom odlukom sudija da bi u drugoj borbu u UFC-u dobio opasnog Mishu Cirkunovog kojeg uspeo da nokautira već u počeku prve runde i tako je uspeo da iznenadi mnoge.

Sada mu je protivnik Jimi Manuwa koji je rangiran kao treći u poluteškoj kategoriji UFC-a i u slučaju da pobedi njega on ima velike šanse da se bori za pojas u toj kategoriji uskoro. Sada je izjavio za “MMAJunkie” u  jednom intervju da mu je plan da nokautira Manuwu i da se posle bori za titulu. Izjava Volkana:

I plan on accomplishing quite a bit more. First, I’m going to beat Jimi Manuwa, and then my goal is to be the fastest guy to ever rise to the belt. I hope with a good knockout of Jimi, I’ll be fighting for the belt next.