Glavno pitanje nakon UFC 219 priredbe je sa kim će se sučiti Khabib Nurmagomedov i Cris Cyborgi koji su svojim izvedbama oduševili MMA publiku. Već nakon borbe Khabib je bio vrlo jasan da se želi boriti sa Tony Fegussonom kojeg smatra pravim prvakom kategorije. S druge strane, počela su i prepucavanja na društvenim mrežama sa Conor McGregorom ali svima je poprilično jasno da je vrlo vjerovatno da ćemo prije gledati Nurmagomedova i Fergussona u akciji.

Cris Cyborg je prozvala Megan Anderson koja je trenutna prvakinja perolake kategorije u Invicta FC. Iako je Cyborg najavila da je borba već dogovorena i da će se održati na UFC 221 priredbi, međutim Anderson je putem svoj Instagrama izjavila da se borba neće održati, barem ne na ovoj priredbi.

U intervjuu za Yahoo Sports, Dana White je iznio svoje planove koji će se vjerovatno i ispuniti.
Amanda Nunes želi da se bori sa Cyborg. To je borba koju treba ugovoriti i to ću i uraditi. Amanda Nunes je velika, jaka i vrlo je snažna udaračica. Mislim da bi borba sa Cyborg bila jako zanimljiva.

Što se tiče borbi u lakoj kategoriji, White kaže da dosta toga ovisi o tome kada se Conor namjerava boriti:

Ako se Conor želi boriti do marta  mogli bismo odraditi borbu Khabib protiv Tonyja i da se onda pobjednik bori protiv Conora za titulu. Ili, ako Conor želi da čeka duže od toga, onda će se Khabib i Tony boriti za titulu ali ne privremenu titulu.”, pojasnio je White.