Dževad Muftić (3-4) je bosanskohercegovački borac koji treneria u Pretorian MMA Teamu u Sarajevu i sutra nastupa na Montenegro Fighting Championshipu u Podgorici. Muftić se u glavnoj borbi večeri trebao boriti sa Aleksandrom Jankovićem koji je otkazao nastup te će ga zamijeniti makedonski borac, Stefan Pecevski. U prilogu možete pročitati kratki intervju sa Muftićem:

Kako su protekle pripreme za borbu na MFC-u?

Pripreme su prošle odlično. Spremao sam se sa svojom ekipom u Pretorianu i spreman sam za borbu. Najbitnije je da nemam nikakvih povreda. Još jedna olakšavajuća okolnost je što za ovu borbu ne moram skidati puno kilograma.

Šta misliš o svom protivniku i njegovom stilu borenja?

Nas dvojica smo se već borili prošle godine, ali u grapplingu. Tada je on pobijedio ali vjerujem da će ovaj put biti drugačije. U MMA borbi je sve moguće.

Gdje vidiš svoju prednost u borbi?

Mislim da imam prednost u stojci ali sam spreman na sve. U toku priprema sam se fokusirao na sve aspekte borbe i nadam se da ćemo pružiti odličnu borbu.

Kakvi su ti planovi nakon ove borbe? U kojoj kategoriji planiraš nastupati?

Volim da se što češće borim i vjerovatno ću nastupiti već krajem januara na SBC-u. U narednom periodu ću vjerovatno raditi do 70kg ili do 66 kg. Te kategorije mi najbolje odgovaraju.

Da li ima neki regionalni borac sa kojim bi se volio boriti ili odraditi revanš?

Zaista mi je svejedno i borio bih se sa bilo kim iz ovih kategorija, naravno uz razuman honorar.

Šta misliš generalno o regionalnoj MMA sceni?

O regionalnoj MMA sceni mogu samo reći da ima previše lažnih boraca i lažnih skorova.