Edson Barboza je na svom instagramu izbacio jedan snimak gde priča o tome da mu je UFC ponudio da se bori sa Khabibom Nurmagomedovom na UFC219 i da je on već prihvatio ovu borbu, sada se čeka da Khabib prihvati i da borba postane zvanična.

Edson je trenutno rangiran kao treći u UFC-ovoj lakoj kategoriji i tokom njegove karijere smo zaista imali prilike videti prelepe nokaute koje nemameo prilike videti svaki dan. Dvoboj između njega i Khabiba definitivno zvuči jako zanimljiv i verujemo da u slučaju da dođe do ove borbe gledaćemo jednu jako zanimljivu borbu i sudar dva stilova.
On je izjavio da veruje u svoju pobedu u ovoj borbi i da želi ovu borbu. Njih dvoje se još uvek nisu suočili Barboza je poslednji put bio u akciji marta meseca kada je letećim kolenom pobedio Beneil Dariusha nokautom u drugoj rundi.

Khabib se nije borio od UFC205 gde je izdominirao Michael Johnsona i pobedio prekidom u trećoj rundi. Trebao se suočiti sa Tonyem Fergusonom na UFC209 za privremeni pojas prvaka UFC-ove lake kategorije međutim do te borbe nije došlo jer Khabib nije uspeo da prođe vagu i zbog naglog skidanja kilograma on je završio u bolnici i borbe je u zadnji čas otkazana.

UFC219 će da bude poslednja UFC priredba ove godine i izgleda da nam UFC sprema jednu odličnu priredbu za sam kraj ove godine, za sada je zvanično da par borbi za ovu priredbu.

Trenutni spisak borbi:

Bantamweight Dominick Cruz vs. Jimmie Rivera
Women’s Strawweight Cynthia Calvillo vs. Carla Esparza
Flyweight Louis Smolka vs. Matheus Nicolau
Welterweight Carlos Condit vs. Neil Magny
Light Heavyweight Gökhan Saki vs. Khalil Rountree