Još uvijek je aktuelna tema povratka GSP-a u borilište. Većina je mišljenja da se GSP neće vratiti, posebno nakon zdravstvenih problema koji su ga zadesili u toku trening kampa za borbu sa Michael Bispingom. Ipak njegov trener, Firas Zahabi, ostavlja mogućnost povratka ali pod određenim uslovima.

Mislim da će Georges ozdraviti i da će se vratiti treningu. Vidjet će kako se fizički osjeća i šta želi te kokja je najzanimljiva, legendarna borba na ponudi. Mayweather? McGregor? Treba nam velika borba. Georges će se vratiti zbog velike, uzbudljive borbe“, rekao je Zahabi.
Zahabi se osvrnuo i na kritike da se većina boraca sada fokusira ne velike borbe koje će im donijeti veliku zaradu. Međutim, Zahabi kaže da se ta logika ne može primjeniti u slučaju GSP-a:

Da li je on pomogao sportu ili ne? Pomogao je da ovaj sport raste. Mnogi borci dobijaju sve veću i veću zaradu, veće bonuse ali zašto? Zbog kompanije i odlučnih boraca, ne samo Georgesa. To je odnos. Moramo poštivati kompaniju i sve borce te velika imena koja su prokrčilia put. Vidjet ćete, u budućnosti ljudi će potpisivati prve ugovore u UFCu od milion dolara. Prva godina u UFC-u i ugovor od milion dolara. Zašto? Zbog svih velikana koji su tu bili prije njih.”