Ovom pobjedom Roberto Soldić je otklonio svaku sumnju da mu je mjesto među najboljima. Nakon potpune dominacije u prve tri runde borbe, ugao Borysa Mankowskog je dao znak da njihov borac ne može nastaviti dalje. Roberto Soldić je novi prvak velter kategorije u KSW-u.

Soldić je u prvoj rundi kontrolisao ritam borbe te se nije previše zalijetao. U drugoj rundi je nekoliko puta uzdrmao i vidno izmorio Mankowskog koji je ipak uspio preživjeti rundu. Treća runda je bila još dominatnija za Soldića dok je Mankowski imao pokušaj poluge na nozi iz kojeg se Solidić izvukao bez ikakvih problema.

Nakon borbe, došlo je i do naguravanja. Jedan od novinara koji je sjedio uz sami kavez, Jim Edwards, napisao je da se Soldić verbalno konfrontirao sa borcem Dricus Du Pleissisom nakon čega su počeli gurati jedan drugog. Osiguranje ih je odmah rastavilo i Soldić se vratio kako bi preuzeo svoj zasluženi pojas. Du Pleissis (11-1) je inače prvak velter kategorije u EFC-u (Extreme Fighting Championship) tako da je možda Soldić već odabrao slijedećeg protivnika ukoliko u međuvremenu ne potpiše za UFC.U prilogu pročitajte ostale rezultate:

Roberto Soldić def. Borys Mańkowski – prekidom u trećoj rundi (iz ugla Mankowskog su rekli da ne može nastaviti borbu)
Tomasz Oświeciński def. Paweł “Popek” Rak  – tehničkim nokautom u drugoj rundi
Kleber Koike Erbst (c) def. Artur Sowiński – gušenjem u trećoj rundi (rear naked choke)
Marcin Wrzosek def. Roman Szymański –  jednoglasnom odlukom sudaca
Michał Andryszak def. Fernando Rodrigues Jr – tehničkim nokautom u prvoj rundi
Damian Janikowski def. Antoni Chmielewski – tehničkim nokautom u drugoj rundi
Grzegorz Szulakowski def. Kamil Szymuszowski – heelhook u prvoj rundi
Salahdine Parnasse def. Lukasz Rajewski – jednoglasnom odlukom sudaca
Gracjan Szadziński def. Maciej Kazieczko – tehničkim nokautom u prvoj rundi