Svjetska šampionka u Brazilskoj Jiu Jitsi će svoju sljedeću MMA borbu odraditi u Invicti protiv Kaline Medeiros.

Jedna od top nadolazećih talenata u ženskom MMA će imati svoj debi na Fight Passu. Mackenzie Dern još uvijek nije u UFC-u, ali se polako primiće najjačoj organzijaciji na svijetu. Dern će imati priliku da se dokaže  u Invicti , gdje se nada da će doći do titule i pokazati da spada među najtalentovanije borkinje na svijetu. Dern je otkrila u emisiji “MMA Hour” da je potpisala ugovor da se bori protiv opasne Kaline Medeiros na Invicta FC 26 eventu, 8. decembra.

Čini se kao da se svjetska BJJ šampionka nada da će moći dokazati da može spustiti kilažu u borbi protiv Medeiros i pobijediti tu borbu. To bi joj mogla biti borba koja bi joj mogla obezbjediti napad na titulu ili ulaznicu u UFC. Dern je za sada još uvijek neporažena sa MMA rekordom od 4-0. Medeiros će joj vrlo vjerovatno biti najiskusnija protivnica do sada.

Tridesetosmogodišnja Kaline “Dark Angel” se nije borila otkako je izgubila u borbi za titulu protiv Angele Hill prošle godine. Taj poraz je prekinuo njen niz od 5 uzastopnih pobjeda, spustivši joj rekord na 8-5.

Invicta FC 26 će se održati u Las Vegasu, NV. Glavna borba večeri će biti između šampionke Jennifer Maia i izazivačice Agnieszka Niedzwiedz.