UFC šampion teške kategorije Stipe Miočić bi se trebao boriti sa Francis Ngannouom na UFC 220, gdje će pokušati odbraniti svoj pojas po treći put.  Zbog činjenice da je Ngannou nokautirao borca poput Alistair Overeema, borci poput Fabricio Werduma vjeruju da će mladi kamerunski borac izvući pobjedu.

Miočića, međutim, to uopšte ne dotiče. Iako je prepoznao opasnost koju Ngannou donosi, borac hrvatskog porijekla je siguran da titula neće promijeniti vlasnika nakon ove borbe.

“Mislim da je on odličan borac. Definitvno udara jako,” rekao je Miočić na Joe Roganovom podcastu JRE MMA Show podcast. “Nažalost po njega ništa se neće promijeniti. Ja ću izaći sa pojasom oko mog struka.”

“Uzbuđen sam zbog njega; dobiće svoju priliku. Međutim sve dok sam ja tu, niko drugi neće biti šampion.”

Miočić je prepoznao Ngannouove snažne udarce i zna da je on velika opasnost u teškoj kategoriji. U isto vrijeme, on vjeruje da to nije ništa što do sada nije vidio.

“Njegovi udarci su jaki, ali ja vjerujem da svi u teškoj kategoriji udaraju jako,” rekao je Miočić. “To su ljudi od 120-130 kilograma, naravno da ne želite da dobijete udarac od takvih ljudi. Borio sam se sa Juniorom Dos Santosom, borio sam se sa Alistair Overeemom, borio sam se sa Mark Huntom.”


 

“Borio sam se sa ljudima koji udaraju jako. On voli da divlja također, što je jako opasno. Ponekad se ne možete pripremiti za nešto takvo, jer su to udarci koje ne vidite.”

Miočić je također prepoznao napredak koji je napravio Ngannou, ali je samouvjeren u svoju vještinu koja ga je dovela do vrha.

“Saznaćemo 20. januara. Mislim da ću biti dobar,” rekao je Stipe. “Imam najbolje trenere na svijetu, jako sam samopouzdan. On je velik frajer, udara jako, ali svaki teškaš je takav.”

“Sigurno je postao bolji, nema sumnje, ali vidjećemo šta će se desiti u borbi,” nastavio je. “Slušajte, idem tamo da pobijedim i da srušim rekord.”

UFC 220 će se održati u TD Garden-u u Bostonu, a sunaslovna borba večeri će biti borba za titulu u poluteškoj kategoriji između Daniel Cormiera i Volkan Oezdemira.