Rashad Evans se vraća u polutešku kategoriju.

Nakon neuspješnog niza borbi u srednjoj kategoriji, Evans (19-7-1) je rekao za MMAFighting.com da će njegova sljedeća borba biti u poluteškoj kategoriji.

“Treba mi vremena kako bih na zdrav način vratio kile za polutešku kategoriju” Evans je rekao kada je bio upitan kada bi se mogao ponovo boriti.

Evans (38), bivši UFC prvak u poluteškoj kategoriji, je izgubio četiri borbe zaredom. Ranije ove godine, pokušao se vratiti na pobjedničke staze u srednjoj kategoriji, međutim, izgubio je dvije borbe zaredom i to od Daniel Kellya i nedavno od Sam Alveya.


U septembru, Evans je rekao, da bez obzira što je izgubio toliko borbi, da još uvijek ne planira napustiti borenje.

“Ne mogu se umiroviti ovako.” rekao je. “Ne bih se mogo pomiriti sa tim čitav svoj život. Proveo bih besane noći gledajući u plafon, u nemogućnosti da prihvatim realnost.”

Malo prije nego što je prešao u srednju kategoriju, Evans je izgubio borbe u poluteškoj kategoriji od Ryan Badera i Glovera Teixeira. Njegova posljednja pobjeda je bila protiv Chael Sonnena na UFC 167 u novembru 2013.

“Suga” je osvojio pojas u poluteškoj kategoriji na UFC 92, 2008. godine, kada je pobijedio Forresta Griffina tehničkim nokautom.