Potencijalna borba za welterweight titulu između Tyron Woodleya i Nate Diaza o kojoj se pričalo posljednih dana bi se mogla ostvariti. Popularni “T-Wood” je izjavio da čeka Diaza da potpiše ugovor za borbu na UFC 219.

Woodley je nedavno gostovao u emsiji TMZ’s The Hollywood Beatdown, gdje je rekao da ga se Diaz “boji” i da je on već prihvatio borbu sa njim.

“Umoran sam od ljudi koji kažu nemoj me se bojati i onda su oni ti koji se boje borbe” rekao je Woodley.

“Ja sam prihvatio borbu, tako da je 50 % dogovoreno. Imate s jedne strane mene koji sam prihvatio borbu koja je ponuđena, međutim s druge strane je Diaz koji ima hrpu izlika da se ne bori. Zbog toga sam poprilično iznerviran.”


Woodley, koji je odbranio svoju welterweight titulu protiv Demian Maie ovog ljeta na UFC 214, je rekao Diazu da prestane pušiti travu i da prestane pokušavati biti gangster.

“Momci u našem sportu, odrade teške mečeve, i onda vas natjeraju da mislite da su oni neki opasni momci, gangsteri. Da će se boriti sa bilo kim, bilo kada i bilo gdje, međutim kada se nađu ispred osobe kao što sam ja, onda nisu više tako glasni i ustvari zaista ne žele tu borbu,” Woodley je nastavio

“Prestani pušiti travu, prestani zavaravati sebe, već si dobio dosta batina, ovo neće biti ništa drugačije. Uzmi novac i padni u zaborav.”

Diaz se nije borio otkako je izgubio u revanšu od Conora McGregora prošle godine na UFC 202. Prije toga je slavio protiv McGregora nakon što ga je “udavio” u drugoj rundi  na UFC 196.

Woodley je nokautirao Robbie Lawlera i preuzeo je titulu u welter kategoriji prošle godine, i odbranio je protiv Stephen Thompsona i Demian Maie.

S obzirom da se UFC 219 održava sljedećeg mjeseca, 30. decembra u Las Vegsu, očekujte da UFC najavi Woodleyevu odbranu titule u sljedećih par dana.