Veliki pritisak se  stavlja na Demietrousa Johnsona u posljednje vrijeme. Nakon što je očistio flyweight kategorijiu, ’Mighty Mouse’ je na meti novopečenog šampiona T.J Dillashawa, koji je usmjeren na skidanje kila kako bi se mogao spustiti u kategoriju Demetriousa Johnsona.

 

Dillashaw je želio da se bori sa Johnsonom na ljeto, ali je Johnson, zbog nemogućnosti UFC-a da ispuni njegove uvjete, ipak odlučio da brani svoju titulu protiv Ray Borga.

Johnson (31), je završio Borga spektakularnim letećim armbarom, a Dillashaw,  bivši član Team Alpha Male-a, je nokautirao svog bivšeg kolegu Cody Garbrandta te je ponovo došao u posjed pojasa u bantamweight kategoriji na UFC 217.


 

Nakon što je podigao svoju popularnost na viši nivo, Dillashaw je to iskoristio kako bi prozvao Johnsona u intevjuu za TMZ Sports.

“Nemoj se bojati, čovjeće. Hajmo se boriti.” rekao je Dillashaw. “Ovo je borba koja za mene ima smisla. Ovo je borba koju fanovi žele da vide. Ovo je borba koju bih i ja želio da gledam. Ne znam da li bi ti htio da vidiš ovu borbu, ali skupi hrabrosti i hajde da se borimo.”

Johnson, koji je oficijalno rangiran kao najbolji pound-for-pound na svijetu te je srušio rekord za najviše odbrana titule (11), još uvijek nije zagrizao mamac, međutim pitanje je vremena kada će flyweight šampion progovoriti o ovoj borbi.