Kada su čelnici UFC-a odlučili da očiste sport od dopinga, tražili su pomoć od United States Anti-Doping Agencije. Od tada USADA, je napravila odličan posao te je veliki dio boraca, koji su koristili nedozvoljena sredstva, suspendiran.

Najnoviji način rada koji je uvela ova agencija je nasumično testiranje, gdje agenti mogu doći u bilo koje doba dana i noći u kuću bilo kojeg borca i testirati ga. Neke od ovih posjeta se dešavaju tokom dana, dok recimo neke se obavljaju u toku noći, dok borci spavaju.

 

Uriah Hall je još jedan borac koji je bio probuđen u sred noći od strane USADA-inih agenata koji su od njega tražili da se testira, međutim on nije bio pretjerano oduševljen. Hall je svoje nezadovoljstvo izrazio na Instagramu, gdje je kritizirao organizaciju a i svoje kolege borce koji su koristili ili koriste doping.


 

 

 “Jebi se USADA, Jebi se USADA, Jebi se USADA! Jebite se jer ste me probudili usred noći bez raloga. Dosta mi je ovih steroidaša zbog kojih borci kao ja moraju da pate” rekao je Hall.
View image on Twitter