Danas se odrzava UFC214 po mnogi najbolja UFC cak sto vise MMA priredba ove godine do sada. Imacemo prilike da gledamo dvoboj i revans izmedu Daniel Cormiera i Jon Jonesa za titulu u poluteskoj kategoriji UFC-a. Njih dvoje su se suocili na UFC182 januara meseca 2015 godine kada je Jones pobedio jednoglasnom odlukom sudija nakon pet rundi borbe, to je ujedno jedini poraz Cormiera u njegovoj profesionalnoj MMA karijeri.

Medutim Jon Jones je dobio problema sa zakonom i UFC je odlucio da mu oduzme titulu prvaka, nakon ceka se Cormier borio sa Anthony Johnsonom za pojas u poluteskoj kategoriji. On je pobedio Johnsona i tako postao sampion, uspeo je da ga odbrani tri puta od tada. Dva puta protiv Johnsona i jedanput protiv Alexandra Gustafssona. Cormier ima cetri uzastopne pobede iza sebe i poslednji put se suocio sa vec pomenutim Anthony Johnsonom kojeg je uspeo pobediti polugom u drugoj rundi, aprila meseca ove godine na UFC210.
Jon Jones se poslednji put suocio sa Ovince Saint Preuxom na UFC197, kojeg je pobedio jednoglasnom odlukom sudija nakon pet rundi ali mnogi smatraju da nisu imali prilike da vide “onog starog” Jon Jonesa u oktagonu. Jones ima jedan poraz upisan u svoj MMA skor od Matt Hamilla medutim Jones je u toj borbu dominirao Hamilla ali je izgubio borbu jer je koristio ne dozovoljene tehnike i zbog toga je sudija prekinuo borbu i proglasio Hamilla kao pobednika.

Poslusajte nas podcast u vezi ove priredbi gde smo dali prognoze uoci UFC214. Nas zanima u ciju pobedu vi verujete, ko i kako pobeduje?
Podcast #59 sa Lukom Jelcicem i Zlatkom Ostrogoncem: