Nakon sto je UFC oduzeo titulu prvaka prvoj pero lakoj sampionki Germaine de Randamie, to mesto je ostalo prazno i UFC je odlucio da da sansu Cristiane Justino ili poznatija kao Cris Cyborg i sampionku Invicte FC, Tonye Evinger. Podsetimo glavna borba veceri da bude revans izmedu Daniel Cormiera i Jon Jonesa za titulu u poluteskoj kategoriji UFC-a

Tonya Evinger je podosta nepoznata siroj MMA javnosti, iza sebe ima MMA skor od 19–5 (1) i ovo ce da joj bude debi u UFC-u. Poslednji put se borila sa Yanom Kunitskayakom koju je uspela pobediti polugom u drugoj rundi. Da li ce uspeti da osvoji UFC pojas nam predostaje da vidimo veceras.
Cyborg ima samo jedan poraz iza sebe i to od Erica Paes, poraz koji je dozivela u svojoj prvoj MMA borbi, nakon toga je uspela da iz borilista izade kao pobednik 17 puta, poslednji put se suocila sa Linom Länsberg koju je izdominirala i zavrsila brutalnim prekidom u drugoj rundi.

Poslusajte nas podcast u vezi ove priredbi gde smo dali prognoze uoci UFC214. Nas zanima u ciju pobedu vi verujete, ko i kako pobeduje?

Podcast #59 sa Lukom Jelcicem i Zlatkom Ostrogoncem: